En hedersman har lämnat oss.

Ett par veckor efter Krister Billkvist 76:e födelsedag, somnade han in i sin stuga i Svärtinge.

Krister drabbades av polio vid 7 års ålder, då en stor epidemi drog fram över vårt land.
Han tog realexamen 1955 och började omgående att arbeta på Harvester i Norrköping och var kvar där tills företaget lades ner 1969. Därefter fortsatt hans arbetsliv på Robert Bosch.
1994 var Krister med att starta och bygga upp assistansföretagen Frösunda Assistans i Norrköping och arbetade efter det även i Olivia Personliga Assistans fram till 2005 då han avslutade sitt civila arbetsliv.

Krister var en föreningsmänniska ut i fingerspetsarna och arbetade ideellt inom föreningslivet under hela sitt vuxna liv. Mellan 1955 - 1990 var han verksam inom boxningsklubben Akilles, varav de sista 10 åren som ordförande. 1984 var Krister med att starta en lokalavdelning av Riksförbundet för Trafik-& Polioskadade (RTP) i Norrköping. En annan förening som låg honom varmt om hjärtat var Norrköpings Handikappidrottsförening (NHIF), där han var en drivande kraft under många år. Listan kan göras lång och de senast 7 åren var han ordförande hos oss i DHR som numera står för Delaktighet Handlingskraft Rörelsefrihet.
Krister var alltid glad och positiv och hade en utåtriktad sida i sin personlighet som man ytterst sällan möter. Han var alltid snabb att ta kontakt, när det kom nya medlemmar till vår förening, och han såg hela tiden till att dom snabbt smälte in i gänget och kom att trivas.

Kristers bortgång är en stor förlust för oss i DHR och i handikapprörelsen i stort.

                              Frank Svensson

JPG-bild: begravning1.jpg